The History of Tea in China. International colloquium – Venezia

The History of Tea in China. International colloquium – Venezia

Stefano della redazione di Fogli di tè è stato presente al convegno “The history of tea in China – International colloquium” per la preparazione del tè.
Una bella giornata di formazione utile anche per incontrare persone nuove.
Ringraziamo l’associazione AICTEA e l’Università di Venezia per aver presentato la nostra rivista.

Ecco il programma:

Università Ca’ Foscari – Auditorium Santa Margherita (Venerdì 30 settembre)

Ingresso libero fino a esaurimento posti
Programma:
14:00

Opening ceremony

14:30

James Benn – McMaster University

Creating an Aesthetics of Tea in Tang Dynasty Poetry

15:15

Marco Ceresa – Ca’ Foscari University of Venice

Lu Yu and His Tea Classic

16:00

Tea break

16:30

Ip Wing-chi – China Tea Science Society

The Art of Yixing Purple Clay Teapots (Video conference)

17:15

Livio Zanini – Ca’ Foscari University of Venice

Boiled, Whisked, Steeped: Tea in Ming Dynasty

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings